İSTANBUL FATİH İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2024- 2025 Eğitim Öğretim Yılı Hayırlı Olsun

Okullarımız Hazır Biz Hazırız
2024- 2025 Eğitim Öğretim Yılı Hayırlı Olsun

Büyük bir heyecanla ve sevinçle başladığımız 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Eğitim bir ülkenin kalkınmasında ve ilerlemesinde her zaman en önemli rolü oynamaktadır. Bu bilinçle okul öncesinden lise mezuniyetine kadar tüm kademelerde eğitim gören öğrencilerimizin okul ortamındaki fiziki koşullarının iyileştirilmesi, öğrencilerimizin daha sağlıklı ve donanımlı okullarda eğitim görmelerinin sağlanması yönündeki çabamız devam etmektedir.

Muhterem Cumhurbaşkanımızın; "Türkiye Yüzyılı hedefimiz sadece bir ufuk değil, aynı zamanda bu aziz vatanın her ferdinin geleceğine dair güçlü bir taahhüttür." Sözleriyle yeni maarif modeli eğitim yaklaşımımız ile teknolojik hamlelerimiz ve demokratikleşme adımlarımızla bu taahhüdü yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlığımızın eğitime yaptığı her yatırımla hayata geçirdikleri her projeyle Türkiye Yüzyılı hedefine Fatih ilçesi olarak biraz daha yaklaşıyoruz. İlçemizde yeniden yapımı ve güçlendirmesi tamamlanan okullarımız ile yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin iyileştirilmiş fiziki imkânlarla okumasını sağlıyoruz.

            Eğitimin en önemli öznesi, sorumluluğu ağır bir mesleği layıkıyla sürdüren kıymetli öğretmenlerimiz; bu yıl eğitim öğretime "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile adım atacağız. Zeminini milli değerlerin ve bilimsel gelişmelerin oluşturduğu bu modelle "köklü geçmiş, güçlü gelecek" anlayışı doğrultusunda eğitimde zamanın ruhunu hep beraber yakalayacağımıza inanıyorum. Bu kutsal yolculukta sizlerle beraber yol almaktan onur duyuyor, şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili öğrencilerimiz; "Dijital yetkinlikler ile Anadolu kültürü gibi geleneksel değerleri entegre ederek, 21. yüzyılın gerektirdiği teorik ve pratik becerileri kazandırmayı, ahlaki ve etik sorumluluklarımızı göz ardı etmeden teknolojinin eğitimdeki kullanım alanı ve değerini artırmayı hedefliyor; Sanatsal, sportif, kültürel ve bilimsel alanlarda çok yönlü gelişiminizi önemsiyor sizlerin her zaman yanında yer aldığımızı bilmenizi istiyorum. Sizlerin gözlerinizdeki ışıltı sizlerle beraber çıktığımız eğitim-öğretim yolculuğunda bizim yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Kıymetli Velilerimiz; Bakanlığımız okul-aile iş birliğini güçlendirmek ve öğrencilerin, sosyal ve akademik yönden bütünsel eğitimine daha fazla katkı sağlamak amacıyla "Velivizyon" platformunu oluşturdu. Eğitim öğretimin en önemli paydaşlarından biri olarak okulla azami iş birliğinin sağlanması noktasında sizlerin desteklerini önemsiyoruz. Evlatlarımızın insanlığa ve topluma yararlı, vatanına ve milletine hayırlı olmasına değer vermesi, bizleri daha da güçlü kılacak. Çocuklarımız bize 'emanet'.

 

Sözlerime son verirken; eğitim öğretime her zaman destek veren Kaymakamımız Sayın Cafer Sarılı beyefendiye teşekkürlerimi sunuyor, 2024-2025 eğitim öğretim yılında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm eğitim camiamıza başarılar diliyorum.

 

Muhammet Fatih ÇEPNİ

İlçe Millî Eğitim Müdürü

Fatih Hükümet Konağı Karagümrük Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No66 B/Blok Kat 2/3 Fatih/İSTANBUL - 0 212 635 08 11

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.